zondag, januari 23, 2005

Café de Wereld

VARA Live

De eerste carnavalskraker sinds jaren: "Normen en waarden". Het kon eigenlijk ook niet uitblijven. Balkenende vraagt er gewoon om om geparodieerd te worden.

zaterdag, januari 22, 2005

Haagse Grachten

Haagse Grachten
Kortenbos (Zie vooral het stuk over veranderingen)

Het is echt zonde dat in Den Haag sommige grachten gedempt zijn. Vooral de Amsterdamse/Stille Veerkade en de Prinsegracht missen nu echt uitstraling! De Prinsegracht kan na de tramtunnel moeilijk meer open gegraven worden, maar de Amsterdamse Veerkade moet toch wel weer open kunnen. Nu wordt de Amsterdamse Veerkade gebruikt als een sluiproute via de Lutherse Burgwal en de Prinsegracht. Het is in ieder geval een geluk dat de gemeente Den Haag de plannen voor de Dwarsweg, die zich over de Amsterdamse en Stille Veerkade via Kortenbos een weg moest banen om het autoverkeer alle ruimte te geven, in 1981 heeft opgegeven. Alleen het Prins Bernhardviaduct voert nu nog een enorm aantal auto's per dag aan die vaak doorschieten via de Amsterdamse Veerkade richting Schilderswijk, Loosuinen en het Statenkwartier. Toch hoop ik dat de Veerkaden weer een echte gracht kunnen krijgen en dat het centrum niet meer als sluiproute gebruikt zal worden.



Als de Amsterdamse Veerkade weer opengegraven zou worden

Benoordenhout

Wijkvereniging Benoordenhout
Benoordenhout

Vooruit dan maar! Even twee sites over Benoordenhout. Benoordenhout is een mooie wijk, maar wil je er ook wonen? Laatst maakte ik in de klas een felle discussie mee tussen twee leerlingen, van wie er één uit Benoordenhout komt en deze wijk dus verdedigde. Ik als inburgeraar in Den Haag begin nu de verschillende wijken (lees: dorpen) van Den Haag beter te kennen. Benoordenhout zou ik dan ook willen karakteriseren als een mooie wijk waar je rustig kunt wonen, maar waar je echt wel tien kanonnen kunt afschieten.


De Noord-Zuidlijn in Amsterdam

De Noord-Zuidlijn

Weer eens een dagje in Amsterdam geweest. Mooie en loederige stad tegelijk. Soms heb ik het gevoel dat Amsterdam het gemeenschappelijke pretpark van Nederland is. Je struikelt er over de mensen en wat voor mensen. Er liepen weer hordes Britse jongeren (om niet te spreken van hooligans) over straat, die 's middags al weer bezopen waren en vanavond over de Wallen gaan struinen. In Amsterdam zie je continu de miskleunen en het falende beleid van het gemeente bestuur. De Nieuwezijds Voorburgwal is echt wel een keer aan een flinke opknapbeurt toe. Amsterdam zit ook nog steeds onder de graffiti, al is de situatie al beter dan in de jaren 80. Het Damrak blijft gewoon nog een patatboulevard; zelfs Scheveningen valt daar nog bij mee. Toch gaat het nu wel de goede kant op in Amsterdam: de Dam is mooi geworden, het Spui is echt een leuk pleintje en de hele herinrichting van het Koningsplein is ook niet onaardig. Het Rembrandtplein en het Leidse Plein moeten binnenkort maar eens aangepakt worden. Het Rembrandtplein zou een plein moeten zijn, maar ik merk daar weinig van.

Maar goed, Amsterdam staat nu ook letterlijk op zijn kop. Het station, het Stationsplein, het Rokin en de Ferdinand Bolstraat zijn nu grotendeels afgeloten voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Het valt me telkens weer op hoe lang de tram er in Amsterdam over doet om een relatief korte afstand af te leggen. In het centrum schiet het echt voor geen meter op.

Maar goed, het duurt nog even. Ik geloof dat de Noord-Zuidlijn pas na 2010 gereed zal zijn...

SKIK - Best Tof

SKIK - Tof (22 MB, dat wel)

Tof in ieder geval! Kijk, dit is dus goed! Bands en zangers kunnen prima hun materiaal presenteren op internet. Zet het gewoon in een formaat dat niet (naar ik meen) om te zetten is naar MP3. Misschien dat een paar wizkids dat kunnen, maar de meeste mensen niet. En als ze de muziek mooi vinden, dan kan er weer een item op het verlanglijstje worden toegevoegd. Bij mij gaat Skik er op de volgende verlanglijst gewoon op!

zondag, januari 16, 2005

Quintet Quinetique

Quintet Quinetique

Quintet Quinetique is jong, goed en vooral heel vernieuwend! We gaan waarschijnlijk nog veel van ze horen!